Logboek 2020

Vrije nieuwsgaring

Waterline yachts
Waterline yachts

 

Zondag, 12 januari 2020

 

 

Vistamar

 

 

 

Zondag rustdag. Uitslapen en op het gemak ontbijten. Vandaag geen monteurs en het is best zo om even kalm aan te doen. In mijn hoofd valt alles een beetje op zijn plaats en ga ervan uit dat aanstaande dinsdag al het reparatieleed is geleden. In Nederland heb ik de krant opgezegd en moet nu aan vrije Nieuwsgaring doen. Nu.nl en nos.nl zijn de informatieverschaffers om niet helemaal een simpele zeilzwerver te worden. Het is wennen want de moord en doodslag, leuke verhalen, erotiek en de dagelijkse missers die het lezen van een krant afwisselend maken is er niet meer. Er is tijd vrij om een boek te lezen en geniet met volle teugen van het nieuwe boek Cleopatra geschreven door Alberto Angelo. Een aardige beschrijving over het politieke- en privéleven van Cleopatra.

 

Het is natuurlijk lekker om in de kuip te hangen maar er komt een moment om even de benen te strekken en we lopen over de steigers en kijk bewonderend naar een Waterline Yacht. Nooit van gehoord maar de schipper ziet ons het schip bewonderen en nodigt me uit om binnen te kijken. Een klassiek ingedeeld jacht met de kaartentafel op hoogte zodat er vrij zicht ontstaat rondom. De schipper is volop aan het repareren en vraag me af waar ik dat meer gezien heb. Bij hem is de watermaker stuk, de koelkast heeft maar 1 stand en nog enkele andere problemen.

 

Waarschijnlijk heeft hij, niet voor niets, een complete werkplaats in het achterschip. Mooi schip en zal wat huiswerk gaan doen om hier meer van te weten. Van de steiger naar een heel luxe motorschip in de orde van 10 miljoen. Hoe kan het ook anders en best leuk gevonden heet het schip “Big Fish”. Eigenaar is van boord en de bemanning is druk met repareren. Van de steiger naar de bootyard en zien Chance te water gaan van ene John uit London. Stoïcijns laat hij het gepriegel en amateurisme van de kraandrijver over zich heen komen en vaart met een aristocratische houding weg. De stootwillen slordig om de boot en enkele lijnen in het zog zonder zich druk te maken dat deze in de schroef komen.

 

In de avond een hapje in de kroeg en worden als stamgasten ontvangen.