Logboek 2020

Reizen met vrieskist.

Boga Bar in de Marina Vistamar
Boga Bar in de Marina Vistamar

 

Dinsdag, 7 januari 2020

 

 

Vlijmen – Panama

 

 

Pacific here we come!

 

Met een diepvrieskist op weg naar Panama en kan niet anders zeggen dat het me geweldig meevalt. Ik keek er tegenop om met een onhandelbaar vierkant ding in de trein en door de vertrekhal van Schiphol te zeulen. Maar weet op tijd een bagagekar te vinden en met behulp van de spierballen van Jacqueline komt alles prima op zijn plek. Ook de aankomst in Panama van de vrieskist gaat vanzelf en niemand heeft enig bezwaar en lopen zo door de douane, zonder enige controle. Ik had er wel twee mee kunnen nemen.

 

De taxi heeft wat langer de tijd nodig vanwege het drukke verkeer maar we kijken onze ogen uit. Kriskras door de file laveren de verkopers met hun etenswaren. De één met een kruiwagen, de ander met een winkelwagentje. De voorlopers van de SRV wagen, de rijdende winkel. De porties zijn afgemeten op één of twee dollar en de verkoop is snel gesloten door vanuit het autoraam, twee dollar te overhandigen en aan te wijzen wat je wil hebben. De file gaat er niet langzamer door maar de veiligheid van deze mensen laat heel wat te wensen over.

 

De Queen B heeft zichzelf goed vermaakt in de haven tijdens de bekende warmte, het ruikt in de kajuit niet benauwd en is zonder schimmels op het houtwerk. De kakkerlakken laten zich niet zien. Dat is lekker thuiskomen.

 

In het restaurant worden we vriendelijk verwelkomt door bekende gezichten van de bediening en eet een vissoep. Vroeg in de avond naar bed om de verschillen van slaaptijd en dagritme van twee continenten tot een minimum te beperken.