Logboek 2019

Varen!

Digisailing
Digisailing

 

Zaterdag, 14 december 2019

 

Vlijmen.

 

Met de jongste zoon bootjes gaan kijken. Beneteau versus Jeaneau en Dehler komt in dit geval de Beneteau het beste uit en voel me trots dat hij ook wil gaan varen. Koen is meeste reizen mee geweest naar Noorwegen, Engeland, Zweden en Denemarken en het zeilersbloed blijft in de aderen. Met mijn vader maken we een norse en vervelende afkrakende opmerkingen om de boot zo goedkoop mogelijk te krijgen en om zo weinig mogelijk interesse te tonen tegen de makelaar. Het is een doorzichtig spelletje want de man heeft al snel door dat we de boot allang goed gekeurd hebben.

 

Mijn vader loopt met hoog opgetrokken kraag over de steiger en vindt het wel mooi zodat we na de keuring gezamenlijk naar een kroeg lopen met Belgisch-Perzische kleedjes op tafel en de vast stamgasten die aan de bar vastgeroest zitten met een barmevrouw die geen enkele belangstelling meer kan opbrengen voor haar klanten. Suf gepraat en afgestompt door alle Calimero verhalen. Koen blijft achter met alle twijfels van kopen of niet kopen. Michelle weet nog niet af het wel leuk is. Ik laat ze achter met de voor mij niet zo relevante vraag varen of niet gaan varen. Het is voor mij Varen!

 

In Yerseke kopen we de “everooit” beste mosselen die we hebben geproefd en kom met een vuilniszak diverse vis uit de strijd. Wat een bijzonder gebied en mooie winkels. Onderweg horen we dat een zeiler overboord is geslagen op de Grevelingenmeer en dat hij dankbaar is dat hij een smartwatch droeg. Hij sloeg gisteren overboord en via zijn horloge, dat in verbinding staat met zijn telefoon, weet hij het Kustwachtcentrum van Den Helder te bellen. Twee KNMR-reddingsboten, een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat en de SAR-helikopter rukten uit. Ook de politie kwam in actie om langs het water naar de zeiler zoeken. Uiteindelijk vonden de redders van de Ouddorps KNMR de man en namen hem aan boord.

 

Niet voor niks een smartwatch.